Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik kan het nog altijd moeilijk geloven”

Dennis Geerts verdedigt op Stein Stuyck van Groen Rood Katelijne. Foto: TOM GOYVAERTS

“Ik kan het nog altijd moeilijk geloven”

Voetbal1ste provincialeHeikant - lille (zat. 19.30u) - Aanvoerder Dennis Geerts beseft dat Heikant topper speelt in december

Het klinkt raar, maar het is waar: bij het begin van de terugronde wordt de topper van de speeldag gespeeld op het veld van Heikant. De thuisclub, leider in de tweede periode en vierde in de stand, neemt het op tegen Lille, tweede in het klassement.

“Ik kan het nog altijd moeilijk geloven dat we in december nog een topper kunnen spelen”, begint aanvoerder Dennis Geerts. “Maar het is zo. We staan vierde in de stand. Bij ons in de ploeg zijn er wel spelers die voor het seizoen gezegd hadden dat we ambitie mochten tonen om bovenin mee te draaien en ook onze trainer was overtuigd dat we best hoog mochten mikken. Ik was na mijn vorige ervaringen met Heikant in eerste iets minder optimistisch. Om eerlijk te zijn: ik kijk nu nog naar onder. En dan zie ik dat we maar zeven punten voor Groen Rood, achtste in de stand, staan.”

Hoe realistisch Geerts ook is, hij kan er niet aan voorbij dat Heikant halfweg de tweede periode met het maximum van de punten aan de leiding staat. “Ik kan het niet ontkennen, we doen mee voor die periodetitel (lacht).We krijgen met Lille en Ternesse nog wel twee kleppers te bekampen, maar als we daar een redelijk resultaat tegen halen, ziet het er goed uit. Maar zelfs zonder die periodetitel is ons seizoen nu al geslaagd. We hebben halfweg 27 punten, in ons beste seizoen in eerste haalden we op het einde van de rit maar 28 punten.”

Na een middelmatige start is Heikant op toerental gekomen. “Op een gegeven moment heeft onze trainer ons bij elkaar geroepen en gezegd dat we meer in onszelf moesten geloven, dat we er ook op training harder voor moesten gaan. Dat is niet in dovemansoren gevallen. Het is niet dat we nu champagnevoetbal op de mat leggen, maar we winnen wel en de sfeer is nog nooit zo goed geweest. We komen soms zelfs in de week bij elkaar met de groep om iets te gaan doen.”