Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale - Jorrit Kerremans Oppuurs

“Ik heb er ongelooflijk veel zin in”

FC Oppuurs is zondag te gast bij Groen Rood Katelijne. Topscorer Jorrit Kerremans, in de heenmatch goed voor twee doelpunten, is na één speeldag schorsing opnieuw van de partij. “Ik heb er erg veel zin in”, zegt hij.

lce

FC Oppuurs is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen en pakte daarin 17 punten, terwijl Groen Rood Katelijne in diepe crisis zit. En dan is er nog Jorrit Kerremans, de topscorer van groen-zwart die na een onterechte schorsing hunkert naar de bal. Dat zijn de drie factoren die zondag het resultaat van het onderlinge duel kunnen bepalen.

Graag zien ze Kerremans in het François Domsstadion trouwens niet komen. Jorrit scoorde twee keer in de door Oppuurs met 3-1 gewonnen heenwedstrijd en staat ook nu op scherp.

“Ik heb er ongelooflijk veel zin in na die speeldag gedwongen rust. Die schorsing zit me overigens nog altijd hoog. Die tweede gele kaart tegen Zwijndrecht was een lachertje. Het was de eerste keer dat ik rood kreeg in mijn loopbaan. Dat was bitter. Maar goed, dat is nu voorbij. Ik hoop de draad opnieuw te kunnen opnemen, want net voor die schorsing was ik al enkele weken goed op dreef.”

Tweede trainerswissel

Het is ook Kerremans bekend dat bij Groen Rood deze week al een tweede trainerswissel werd doorgevoerd. “Dat zijn omstandigheden waar je als tegenstander zeker rekening mee moet houden”, weet hij. “Dan zijn er in het andere kamp jongens die zich extra willen bewijzen. Het is aan ons om ons daarboven te stellen. Gewoon voortdoen zoals we bezig zijn en uitgaan van onze eigen mogelijkheden, luidt het advies.”