© Jan Vorsselmans

Drie studenten zamelen via sms-dienst geld in voor meer bossen in Vlaanderen

De studenten Joren Brosens (Zoersel), Vincent Goudket (Essen) en Tijs Verellen (Berlaar) steunen via hun eindwerk een goed doel in het kader van de Warmste Week. Ze vragen om via het sturen van sms’jes het project ‘10 miljoen bomen’ van BOS+ te steunen.

Jan Vorsselmans

De drie vrienden studeren Grafische en Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze zijn op dit moment volop bezig aan hun eindwerk dat volgens hun opdracht in het kader moet staan van een goed doel.

“Wij vinden dat heel tof en omdat we alle drie van de natuur - en dus ook van bomen - houden, kwamen we op het idee om de actie Plus Tree for Life op touw te zetten. Het is één van de vele campagnes in het kader van Music for Life tijdens de Warmste Week”, steekt Joren Brosens het verhaal van wal.

Waarop Vincent Goudket vervolgt: “Vlaanderen geldt als één van de meest bosarme regio’s in West-Europa. Het is dus belangrijk dat er bomen bijkomen. Vandaar dat we inpikken op de actie ’10 miljoen bomen van BOS+, die stelt dat er bij ons zo’n 2.500 hectare moet worden bijgeplant. Met onze actie wensen we dat project een duwtje in de rug te geven door er de nodige centen voor in te zamelen.”

Omdat de drie studenten in een afstudeerproject zitten waarin de digitale media een hoofdrol spelen, gebeurt het inzamelen ook via deze weg. “We vragen aan de mensen om te sms’en naar 3355 en er in hoofdletters STEUN TREE aan toe te voegen. Zo’n berichtje kost 2 euro en gaat op die manier rechtstreeks naar het goede doel”, geeft Tijs Verellen mee.

De actie van de drie studenten loopt nog tot 23 december.

Info: www.plustreeforlife.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie NoordMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio