© VIER

Bowlen gaat nooit meer hetzelfde zijn dankzij Philippe Geubels

Jurylid Bart Cannaerts zette zijn geld vanavond in op nieuwkomer Thomas Buffel. Was de voetballer sterk genoeg om de laatste (gewone) aflevering van De Slimste Mens te overleven? En hoe brachten Stubru-presentatrice Eva De Roo en Radio Gaga-maker Joris Hessels het ervan af?

evg

(Spoiler alert: lees niet verder als je de aflevering van donderdagavond nog wil bekijken!)

Wie is de nieuwkomer?

Radiopresentatrice Eva de Roo zat voor de negende keer in de stoel, theateracteur Joris Hessels kwam voor de tweede keer terug. Nieuwkomer Thomas Buffel mocht voor het eerst plaatsnemen in de studio.

Het werd al meteen duidelijk dat Thomas Buffel, speler bij Racing Genk en 35 keer Rode Duivel, niet op zijn mondje gevallen is. Erik Van Looy kon hem op Tomorrowland overtuigen om deel te nemen aan De Slimste Mens, al zegde de voetballer naar eigen zeggen toe in ‘beschonken toestand.’

Geubelsshampoo en Van Looy-tandpasta

Thomas liet ook vallen dat hij een eigen ginmerk op de markt heeft gebracht: Buffelgin. Een vreemde keuze, vond jurylid Bart Cannaerts. “Bij Buffel verwacht je eerder mozzarella.” Waarop Thomas de juryleden en Erik Van Looy meteen wat persoonlijke merchandising tips meegeeft. “Geubelsshampoo, Cannaerts wc-papier en Van Looy-tandpasta,” stelde hij de drie voor. Al was Philippe Geubels er niet van overtuigd dat die shampoo erg succesvol zou zijn.

Wie zit er in de jury?

Komieken Bart Cannaerts en Philippe Geubels mochten de goede gang van zaken vanavond bewaken. Erik wou eerst polsen of Geubels wel wist wie nieuwkomer Thomas Buffel was. “Tuurlijk, dat is één van onze beste keepers, “ reageerde hij gespeeld oprecht. “Nee, die zit achter u, “ repliceerde Thomas, doelend op een lookalike van Jean-Marie Pfaff.

Bart Cannaerts bleek beter op de hoogte te zijn van de voetbalwereld. Hij had zelfs een aantal marketingideetjes voor de Rode Duivels. “Ik dacht aan: Kevin De Bruyne-suiker, marihuana Fellaini, raspaard Vincent Kompony en lokale specialiteit Jan Vertongen in madeirasaus.”

Flauwste mop van de jury?

Na een vraag over wat zelfstandigen kunnen inbrengen in de belastingen, vroeg Erik wat de jury allemaal inbrengt. Waarop Cannaerts met uitgestreken gezicht ‘suppo’s’ antwoordt.

Meest aangebrande mop?

De vrouw van Philippe Geubels moet het vaak ontgelden in zijn mopjes, maar vanavond werd het wel erg plastisch. Dit vertelde Geubels over zijn voorliefde voor bowlen: “Mijn vrouw vroeg op een avond of we gingen bowlen of gewoon gezellig thuis bleven. Ik zei: “Goh, ik heb echt geen zin om met mijn vingers in zo van die gaten te zitten waar iedereen al met z’n zweetpollen heeft ingezeten. Kom, we gaan bowlen.”

Seksistisch moment van de avond

Tijdens de fotoronde moesten schaarsgeklede modellen de kandidaten afleiden van de bijhorende rekenoefeningen. Joris Hessels bleef er echter stoïcijns onder en vloekte vooral op de rekensommen.

Hoe verliep de finale?

In de beslissende ronde kon Joris een rechtstreeks plaatsje in de finaleweek bemachtigen met een eindscore van 453. Eva eindigde op 305 en Thomas haalde de eveneens verdienstelijke score van 248.

Thomas heeft zeker z’n mannetje gestaan vanavond, maar tijdens de finale ging hij al bij vraag één de mist in. Eva leek eveneens te lijden onder de zenuwen, want ook zij kon slechts één antwoord bedenken op de vraag wat de populairste sites zijn. Na twee vragen was Thomas al gezakt tot 146 en had Eva nog 235 seconden.

Ook met de sportvraag over Cancellara kon hij zijn achterstand niet kleiner maken. Op een bepaald moment was de tussenstand 25 voor Thomas en 100 voor Eva. Dit gaf Thomas de kans om Eva met 5 goede antwoorden naar huis te spelen en zo door te gaan naar de finaleweken. Hij moest echter te lang vruchteloos nadenken over de namen van het Nederlandse koningskoppel en hun kinderen.

Tijdens de laatste vraag was de stand 2-75 in het voordeel van Eva. Vier juiste antwoorden geven op 2 seconden was echter wat te hoog gegrepen en zo werd Eva De Roo uiteindelijk de Slimste Mens Ter Wereld. Dit betekent dat Louis Talpe ook mag terugkomen tijdens de finaleweek. Maandag nemen Joris Hessels Louis Talpe en Jan Jaap Van Der Wal het tegen elkaar op.