© Belga

© Belga

© Belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Europa League-duel tussen Sassuolo en Genk wordt vanmiddag om 12.30 uur gespeeld

Het duel in de Europa League tussen het Italiaanse Sassuolo en KRC Genk wordt vandaag niet afgewerkt. De wedstrijd, die voorzien was voor 19 uur, kan niet doorgaan vanwege de dichte mist in Reggio Emilia, waar het Mapei stadion is gelegen. De Israëlische ref liet zijn assistenten tot drie keer toe plaatsnemen langs de zij- en achterlijn. Zelf keek hij toe vanuit de middencirkel. Maar ook om 19.40 uur, bij de laatste controle, was het zicht ruim onvoldoende. Hij besloot daarop, met instemming van beide clubs, om de aftrap te verdagen naar vanmiddag om 12.30 uur.

Roger Cox

Supporters die tickets voor de wedstrijd van vanavond hadden, kunnen dat ook gebruiken voor de wedstrijd van vandaag. Wie naar huis terugkeert, kan zijn ticket vanaf dinsdag inruilen in Genk en krijgt zijn geld terug.

Groepswinnaar?

KRC Genk is al zeker van de volgende ronde in de Europa League. Enkel de groepswinst in poule F staat nog op het spel. Als Genk (9 punten) vrijdag minimum een gelijkspel behaalt tegen Sassuolo, dan eindigt het als eerste. Athletic Bilbao telt 10 punten na de 1-1 van donderdagavond bij Rapid Wenen, maar deed het in de onderlinge confrontaties met Racing Genk minder goed (qua op verplaatsing gemaakte doelpunten). In Genk verloor Athletic met 2-0, waarna de Basken voor eigen publiek met 5-3 revanche namen.

De groepswinnaar is op 12 december reekshoofd bij de loting voor de 16e finales.

Competitiewedstrijd gaat niet door

Gevolg van dit uitstel is ook dat de wedstrijd in de Jupiler Pro League tussen Waasland-Beveren en Genk, voorzien op zondagavond, wordt verschoven naar een nog te bepalen datum in januari. Peter Maes krijgt daardoor extra tijd om zijn team voor te bereiden op de bekerpot van woensdag in Charleroi.

 

Where is the ball, lots of fogg @sassuolocalcio stadium ?? #uefacup #respect #krcgenk #fog #stadium

A photo posted by Thomas Buffel (@thomasbuffel19) on