© Pantone

© Van links naar rechts Michael Kors, Balenciaga, Emilio Pucci

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dit wordt de trendkleur van 2017

Pantone heeft traditiegetrouw de meest trendy kleur van het komende jaar bekendgemaakt. Het kleureninstituut voorspelt dat de tint ‘Greenery’ uw kleerkast, beautycase en interieur zal opfleuren.

vwh

Als we de voorspelling van kleureninstituut Pantone mogen geloven, dan kleurt 2017 groen. In je kast, je interieur enzovoort. Maar zeg niet zomaar groen tegen de kleurcode 15-0343, verkies ‘Greenery’. Deze tint, zachtgroen dat knipoogt naar de ontluikende natuur, was tijdens de afgelopen modeweken al massaal te zien op de catwalks en is volgens het instituut een groen met een gele ondertoon die doet denken aan de natuur op een prille lentedag.

‘We weten dat we in een wereld leven waar een zeer gespannen sfeer heerst’, zegt Leatrice Eiseman, directrice van het Pantone Color Institute in een reactie aan The New York Times. ‘Dit is de kleur van de hoop en van onze verbondenheid met de natuur’, klinkt het nog.

De voorbije jaren heeft het kleureninstituut reeds succesvolle trends voorspeld. Zo was 2016 het jaar van Rose Quartz en Serenity. Deze twee tinten, een poederig roze en een zacht hemelsblauw, komen vaak samen voor tijdens een zonsondergang. Twee jaar geleden stond het wijnrode Marsala centraal, in 2014 en 2013 werden respectievelijk Radian Orchid en Emerald verkozen tot ‘hipste kleur van het jaar’.

MEER OVER Wonen