© Dirk Kerstens

Deze feestjes zijn dit weekend niet te missen in Antwerpen

Zin om dit weekend een stevig stapje in de wereld te zetten? Elke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Cfou.

evw

Wat? Cfou betrok enkele maanden geleden het pand van de voormalige Bar Lucy. Maar hoewel de naam veranderde, dwaalt de geest van Lucy er nog steeds rond. Ook Cfou combineert een hoog bruine kroeg-gehalte met muziekoptredens, dj’s en veel meer.

Waar? Koepoortbrug 4. Dinsdag tot donderdag: open van 18 tot 2u; vrijdag en zaterdag: open van 18 tot 3u; zondag en maandag gesloten.

Deze week? Vrijdag vinden hier doorgaans liveoptredens plaats. Deze week staat de Nederlandstalige band De Spoel op het programma. Zaterdag kunnen de benen worden losgegooid tijdens My Big Fat Gipsy Birthday Bash.Waarom u er zeker langs moet gaan? “Cfou biedt mensen een plek om hun passie te delen. Of dat nu kunstenaars, muzikanten, poëten, ondernemers of dj’s zijn. Dit is een warme stamkroeg met een prettig gestoord kantje, een gezellige plek waar een breed publiek zich thuisvoelt. Ik zit hier nog maar enkele maanden en bouw volop aan een goede sfeer met de klanten. Dit hoeft geen hippe plek te worden, iedereen is hier welkom als het hart maar op de juiste plaats zit", zegt Dolf B. Wolf, eigenaar van Cfou.

Deze feestjes raden wij u ook ten zeerste aan:

1. LA TOUTE DERNIÈRE SOIRÉE AVEC CLAUDE FRANÇOIS ‘69 - Cloclo

Wat? Pascale Deweze en Nicolas Rombouts brengen, samen met een veertienkoppige band, zangeressen, blazers en percussie, de sfeer van de derde en laatste legendarische concertreeks van Claude François in de Parijse Olympia in ’69 tot leven.

Waar? Het Bos, Ankerrui 5-7

Wanneer? Donderdag 8 december vanaf 21u

Prijs? 8 euro vvk

2. GEBROKEN WIT - clash

Wat? Het Gentse Onkruit presenteert Gebroken Wit: een clash tussen kunst, goa, acid, hardcore en breakcore met als line-up Droon, Omega Hardkore, Collision, Wan Bushi, Hypnoskull, A-Tek, Bartoz, Mr. Orange, Bluespike + Katsumi.

Waar? Zappa, August Leyweg 6

Wanneer? Vrijdag 9 december vanaf 21u

Prijs? 10 euro vvk, 12 euro kassa

3. TWISTED MELON - dansen dansen

Wat? De feestjes van Twisted Melon staan telkens opnieuw garant voor gezellig dansen op de beste plaatjes van vroeger en nu: van pop, rock-’n-roll en indie tot motown, funk en disco.

Waar? Bar Gloed, De Keyserlei 5

Wanneer? Vrijdag 9 december vanaf 21u

Prijs? Gratis

4. PATCHANKA - goeie vibes

Wat? Een nachtje dansen op oldskool vibes. Funk, reggae, hiphop: als het maar swingt.

Waar? Izzy Maze, Leopoldplaats 2

Wanneer? Vrijdag 9 december vanaf 23u

Prijs? Gratis

5. HOME ALONE LAUNCH PARTY - new kid in town

Wat? Nieuwkomer Home Alone biedt onderdak aan de meer onconventionele underground elektronica. De Brit Murlo bijt de spits af met een eclectisch allegaartje aan kleurrijke dansmuziek.

Waar? Klub Goud, De Keyserlei 5

Wanneer? Vrijdag 9 december vanaf 23u

Prijs? 8 euro vvk

6. FUNK, SOUL & ROCK-’N-ROLL - groovy

Wat? James Brown, The Jackson Five, Kool & the Gang, Earth Wind & Fire: liefhebbers van motown, rock-’n-roll en soul uit de fifties en sixties moeten in Borgerhout zijn.

Waar? Bar Venetië, Turnhoutsebaan 197, Borgerhout

Wanneer? Zaterdag 10 december vanaf 22u

Prijs? 3 euro voor middernacht, 6 euro erna

7. MODERN TIMES/PARTY LIKE GATSBY - Pek inviteert

Wat? Zin in een feestje waar de Great Gatsby himself jaloers op zou zijn? In de Pekfabriek zullen de twenties roaren als nooit tevoren. Zorgen voor de plaatjes: Dj Altijd Brijs, Dj Bram Leston en Dj Butsenzeller.

Waar? Pekfabriek, Kattenberg 93, Borgerhout

Wanneer? Zaterdag 10 december vanaf 23u

Prijs? 6 euro

8. A SUNDAY WITH THEO PARRISH - techno/house

Wat? De Amerikaanse producer en muzikant Theo Parrish zakt naar Ampere af voor een exclusieve show.

Waar? Ampere, Simonsstraat 21

Wanneer? Zondag 11 december vanaf 22u

Prijs? 12 euro vvk

9. BONITA APPLEBUM - hippe hitjes

Wat? De populairste platen van het moment zullen het je onmogelijk maken om de dansvloer te mijden. Denk aan Beyoncé, Justin Bieber, Rihanna en Frank Ocean.

Waar? Vivid, Lange Brilstraat 12

Wanneer? Zaterdag 10 december vanaf 23u

Prijs? 10 euro

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio