© Photo News

Verrassende keuzes

Vanhaezebrouck kiest in Europa voor Rinne in doel en Perbet voorin

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck zet donderdagavond (17u) opnieuw Jacob Rinne in doel op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij het Turkse Konyaspor. Goalgetter Jérémy Perbet moet het verschil maken.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van zaterdag bij Westerlo (0-0) verdringt Jacob Rinne Yannick Thoelen tussen de palen. Verder is er in het basiselftal geen plaats meer voor Jérémy Taravel en Kalifa Coulibaly. Zij staan hun plaats af aan Rami Gershon en Jérémy Perbet, die naast hen op de bank onder anderen Brecht Dejaegere en Moses Simon aantreffen.

Rinne krijgt op papier voor zich een driemansverdediging met Stefan Mitrovic, Gershon en Lasse Nielsen. Kenneth Saief, Hannes Van der Bruggen, aanvoerder Renato Neto en Thomas Foket zijn terug te vinden op het middenveld. Perbet moet voorin voor doelpunten zorgen. Hij krijgt op de flanken steun van Thomas Matton en Danijel Milicevic.

In groep H hebben de Buffalo’s hun lot niet meer in eigen handen. AA Gent plaatst zich voor de 16e finales als het wint van het al uitgeschakelde Konyaspor én Braga thuis niet zegeviert tegen de ongeslagen groepswinnaar Shakhtar Donetsk.