© foto joren de weerdt

Verdachte van verkrachting in gracht opnieuw aangehouden: “Zocht contact met een van de getuigen”

De 22-jarige man uit Mechelen die ervan verdacht wordt een fietsster van 18 verkracht te hebben in Sint-Katelijne-Waver is door de onderzoeksrechter opnieuw aangehouden. “Hij heeft de voorwaarden van zijn invrijheidstelling geschonden”, zegt parketwoordvoerdster Nele Poelmans.

Het slachtoffer werd in de nacht van 17 op 18 september door een bromfietser in de gracht gereden aan de Berlaarbaan, waarna hij haar tot seksuele handelingen had gedwongen.

Het meisje schreeuwde om hulp en werd door twee leeftijdsgenootjes en een buurtbewoner opgemerkt. De bromfietser werd agressief en verwondde de getuigen. Hij werd opgespoord en opgepakt, maar ontkende de feiten. De twintiger verklaarde dat hij op het meisje viel toen hij haar wilde helpen en dat er van verkrachting geen sprake is.

De man werd door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. Woensdag werd een reconstructie georganiseerd. “De verdachte werd daarna opnieuw gearresteerd. Hij had blijkbaar contact proberen zoeken met een van de getuigen, wat een schending van zijn voorwaarden inhoudt”, zegt Nele Poelmans van de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. De verdachte werd donderdag opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio