© jdl

Premier Michel roept prins Laurent op het matje na “niet gepaste” uitspraken

Premier Charles Michel gaat prins Laurent persoonlijk op het matje roepen, na zijn uitspraken in de media woensdag. De eerste minister noemde die uitspraken “niet gepast” en vraagt “respect voor het parlement”.

Prins Laurent deed woensdag nog maar eens stof opwaaien. Aanleiding waren kritische vragen over de rekeningen van zijn ondernemingen. “Ik heb in mijn leven al veel meer bijgedragen aan de staat dan omgekeerd. Ik heb miljoenen euro’s aan belastingen betaald”, klonk het onder meer. Laurent foeterde ook dat “bepaalde politici” en zijn familie hem met rust moeten laten.

Premier Michel is allerminst opgezet met die uitval. Niet in het minst omdat hij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vorige week nog vroeg Laurent “tot de orde te roepen” na zijn ongedekte onderhoud met de premier van Sri Lanka.

Dit keer zal de eerste minister prins Laurent dus zelf op het matje roepen. “In mijn ogen zijn zijn woorden helemaal niet gepast. Als lid van de koninklijke familie moet hij volgens de wet terughoudendheid tonen in publieke verklaringen. Natuurlijk vraag ik respect voor het parlement”, klonk het nog tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Concreet zal de premier met Laurent “een gesprek voeren” om hem “de regels te herhalen”.