© Paul Keyenberg

Onder meer drone ingezet in zaak-Marc De Bonte: doodsoorzaak nog niet gekend

De doodsoorzaak van Marc De Bonte, de vermiste kickbokser uit Kasterlee die twee weken geleden werd teruggevonden, is nog niet bekend. Er is meer onderzoek nodig, meldt de Nederlandse politie.

doro

Marc de Bonte verdween in de nacht van 4 op 5 november spoorloos nadat hij op een feestje van zijn sportschool in Bladel was geweest. De kickbokser bezocht nog een vriend in Turnhout en vertrok daarna naar zijn vriendin in Best, maar daar kwam hij nooit in. Familie en vrienden wachtten bijna drie weken bang af tot zijn lichaam op 24 november werd teruggevonden in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot.

“Zijn lichaam werd uitgebreid forensisch onderzocht”, meldt de Nederlandse politie. “De sectie geeft geen uitsluitsel over de doodsoorzaak en de eerste resultaten van het toxicologische onderzoek vragen om een verdere analyse.”

Verder onderzoek

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Marc De Bonte wordt intensief verder gezet. Zo deden duikers nog een “aanvullend sporenonderzoek in het Wilhelminakanaal, vond afgelopen weekend een extra passantenonderzoek plaats en zijn met behulp van een drone deze week luchtopnames gemaakt in de omgeving van het kanaal.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio