© Photo News

Op 16 december weet Standard of het achter gesloten deuren moet spelen

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) buigt zich op vrijdag 16 december over het beroep van Standard Luik tegen de beslissing van de Geschillencommissie om de Rouches twee wedstrijden achter gesloten deuren op te leggen na ongeregeldheden met supporters die plaatsvonden tijdens de match op het veld van KV Mechelen (2-1).

Woensdag liet de KBVB nog weten dat het dossier “ten vroegste 23 december” behandeld zou worden, maar in een persbericht van donderdag bevestigt de bond dat de debatten op 16 december vanaf 12u30 geopend zullen worden.

Geen fans en boete

De Geschillencommissie strafte Standard dinsdag met twee speeldagen zonder publiek en een boete van 5.000 euro op basis van het verslag van de Match Delegate. Die constateerde dat een Luikse supporter op zondag 20 november in de match Achter de Kazerne eerst een object en later een vuurpijl op het terrein gooide. De Geschillencommissie legde Standard “wegens het repetitieve karakter van de incidenten” één match zonder publiek op. Ook de voorwaardelijke straf van 2 maart, zijnde één wedstrijd achter gesloten deuren na de ongeregeldheden van 25 oktober 2015 in Charleroi, wordt effectief gemaakt.

© Photo News

De Rouches zullen volgende week vaker dan hen lief is in het bondsgebouw vertoeven. Volgende week dinsdag moet Standard zich voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie komen verantwoorden voor de ongergeldheden in Charleroi. Nadat beide supportersclans voorwerpen op het terrein hadden gegooid, moest scheidsrechter Serge Gumienny bij een 1-3 stand na 68 minuten de partij definitief stilleggen. Ook Charleroi moet het komen uitleggen.

Sint-Truiden

Ook het beroep van coach Ivan Leko en zijn club STVV wordt op 16 december behandeld. Leko werd dinsdag door de Geschillencommissie voor vier speeldagen geschorst omwille van zijn aanvaring met scheidsrechter Lawrence Visser na de thuismatch tegen Club Brugge (0-1) op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. Daarbovenop moeten de Kanaries 2.500 euro boete betalen, omdat een supporter een vol blikje Red Bull richting de ref gooide.

Het beroep van Uros Spajic (RSC Anderlecht) zal morgen/vrijdag (9 december, 12u45) al voorkomen. De Geschillencommissie legde de Servische verdediger van de recordkampioen dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 1.200 euro boete op voor een elleboogstoot in het gezicht van Trezeguet, door Anderlecht uitgeleend aan Moeskroen.

(belga)

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL