© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tubeke houdt stand tegen een sterk spelend Antwerp

Royal Antwerp FC is er zondagnamiddag niet in geslaagd om de broodnodige overwinning te boeken. Thuis tegen Tubeke moest het lange tijd achtervolgen, totdat Camus de gelijkmaker tegen de netten knalde. Vleminckx maakte bijna de winning goal, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan, ondanks een bloedstollend slot.

JoRo, JaTi

De wedstrijd kon niet veel slechter beginnen voor de Great Old. Na acht minuten trapte Laurent de openingstreffer al tegen de netten. Antwerp liet zich niet kennen en trok volop in de aanval. Pogingen van Dequevy en Owusu werden gepareerd door doelman Beunardeau.

Tubeke speelde compact en loerde op een uitbraak. Keita schoot nog eens over. Op slag van rust ging de bal op de stip voor Antwerp, na handspel. Dequevy zette zich achter de bal, maar Beunardeau pakte zijn elfmeter probleemloos.

Rood-wit moest op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekende keeper stond pal. Limbombe en Vleminckx werden nog in de strijd gegooid. Die aanvallende impuls resulteerde wat later in de gelijkmaker en bijna de 2-1. Eerst pegelde Camus de 1-1 in de linkerhoek, vijf minuten later miste invaller Vleminckx op een zucht de 2-1. In een razend spannend einde maakte Babic nog bijna een own goal op een vrije trap van Camus.

Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, waar Antwerp niet veel mee opschiet.

Herbeleef hier de wedstrijd:

EINDSTAND: Antwerp 1 - 1 Tubeke