© Photo News

Tot 80 banen bedreigd bij Omega Pharma

Het Amerikaanse Perrigo grijpt in bij Omega Pharma. Er komt een herstructurering van de divisie waarin het vroegere bedrijf van Marc Coucke is ondergebracht, zo meldt het bedrijf donderdag in een persbericht. De intentie tot herstructurering kan 45 tot 80 banen kosten, aldus het bedrijf nog.

"Het consultatieproces om de organisatie beter af te stemmen op de huidige business en marktdynamiek, is in gang gezet", luidt het in een persbericht. De werknemers van Omega Pharma Belgium, Etixx en Biover zijn uitvoerig ingelicht. Het sportvoedingsmerk Etixx wordt alvast verkocht vanaf 1 januari volgend jaar. Een finaal akkoord daarover werd ondertekend.

Perrigo had Etixx in februari al in de etalage gezet. Het is niet duidelijk wie de koper is. In november maakte Perrigo, dat twee jaar geleden Omega Pharma overnam, bekend dat het een klacht indient tegen de verkopers Marc Coucke en investeringsbedrijf Waterland. Perrigo voelt zich misleid omdat het in totaal al 2,1 miljard euro minwaarden diende te boeken op Omega Pharma. Intussen heeft Marc Coucke zelf ook al gereageerd, op Twitter. "Veel sterkte en moed gewenst aan super medewerkers. Zo sterk team, zo spijtige evolutie", klinkt het bij de oprichter van het farmabedrijf.