© Photo News

Kassafraudeurs riskeren verbeurdverklaring van miljoenen euro’s

De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich donderdag over een grootschalige fraude met kassasystemen in de horeca. Het openbaar ministerie vorderde voor kassafabrikant Euro Tap Control (ETC) uit Turnhout 432.000 euro boete en een verbeurdverklaring van bijna 9,7 miljoen euro. Samen met de firma staan ook de vroegere toplui, hun informatici die de software ontwikkelden en vijf horecabazen uit Antwerpen, Aartselaar, Zonhoven en Turnhout terecht.

Het onderzoek ging in 2011 van start, nadat de Bijzondere Belastinginspectie onregelmatigheden met de kassabladen had vastgesteld tijdens controles in horecazaken. De uitbaters verklaarden dat ze van ETC paswoorden hadden gekregen waarmee ze in de ingebouwde servicemodule van hun kassasysteem konden inloggen. Zo konden ze gegevens aanpassen om hun dagomzet te reduceren, waardoor ze dus belastingen konden ontduiken.

Het openbaar ministerie vorderde voor de vroegere ETC-toplui Jef C. en Philippe M. drie jaar cel, een beroepsverbod van vijf jaar en een verbeurdverklaring van 7,5 miljoen euro voor ieder van hen. Voor de horecabazen en de informatici eiste de procureur 18 maanden cel, boetes tot 60.000 euro en eveneens fikse verbeurdverklaringen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio