© Facebook/ De Anonieme Sjaal

Schenk een onbekende een sjaal

Barmhartigheid is rond de kerstperiode populairder dan ooit. Tegenwoordig is de kans dan ook bijzonder groot dat je in het openbaar een zelfgebreide sjaal of muts vindt in een plastieken zakje, ondertekend met 'De Anonieme Sjaal'. Deze geschenkjes zijn een initiatief van de gelijknamige groep op Facebook met als doel om onbekenden een vleugje geluk te schenken.

VVA

Bijna één jaar geleden deponeerde de Nederlandse Linda Scheijgrond een zelfgebreide sjaal aan de ingang van de supermarkt bij haar in de buurt. Ze liet zich inspireren door een soortgelijke actie in Canada, waar sjaals voor daklozen aan bomen werden vastgebonden en ontketende zo een golf van barmhartigheid die de landsgrenzen van Nederland al snel overschreed.

Op algemeen verzoek startte ze vervolgens de besloten groep 'De Anonieme Sjaal' op Facebook op die ondertussen al meer dan 14.000 volgers heeft. Het concept is behoorlijk eenvoudig. Wie een ander een warm hart wil toedragen, kan een geschenkje verpakken in een doorzichtig zakje, daar een briefje aan toevoegen voor de eerlijke vinder en het geschenkje ergens in zijn buurt achterlaten.

Ondertussen worden de gulle schenkers ook steeds creatiever. Zo verschijnen er op de pagina op Facebook leuke foto's van zelfgemaakte sleutelhangers, babydekentjes, sleutelhangers ... van eerlijke vinders die hun barmhartige medemensen bedanken voor het leuke gebaar.

MEER OVER Seks & Relaties