© Photo News

Minister Bellot schrijft brief aan NMBS en Infrabel: “Werk samen om treinen stipter te laten rjiden”

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) heeft een brief gestuurd naar de bestuurders van de NMBS en Infrabel waarin hij hen vraagt om beter samen te werken voor de stiptheid van de treinen. Het is zeldzaam dat een minister bevoegd voor spoorwegen zich rechtstreeks richt naar de bestuurders van beide spoormaatschappijen, schrijft Le Soir donderdag.

In zijn brief stelt de minister vast dat de stiptheid van de treinen erop achteruitgaat. Hij erkent daarbij de impact van externe factoren, zoals aanslagen, zelfmoorden en ongevallen. “Maar de interne oorzaken voor vertragingen zijn nog talrijker”, zegt minister Bellot.

“Hoewel de NMBS en Infrabel zeggen dat ze de reiziger centraal zetten, kan ik niet anders dan betreuren dat diezelfde reiziger het gelag betaalt van een gebrek aan coördinatie tussen de diensten van beide maatschappijen.”

Minister Bellot heeft daarom aan de bestuurders van de NMBS en Infrabel gevraagd om “een manager te benoemen voor elke lijn van het netwerk waar een terugkerend probleem van stiptheid bestaat”.