Gruwelijke beelden: verborgen camera filmt doodstrijd nertsen in kwekerij

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft een filmpje vrijgegeven waarin de doodstrijd van nertsen in een Oost-Vlaamse kwekerij wordt getoond. De organisatie slaagde erin verborgen camera"s te installeren in één van de laatste zestien nertsenfokkerijen in Vlaanderen.

neac

"Elk jaar in de maand november worden hier een paar duizend nertsen vergast.Dat gebeurt in een gastkist. Wij hebben daarin een cameratje verborgen om de doodstrijd van de nertsen te laten zien", zegt Nadine Lucas, de voorzitter van Animal Rights.

Op de beelden zien we een bontfokker die de nertsen hardhandig in de kist gooit. We zien de gillende dieren nog wanhopig rondkruipen totdat ze in elkaar zakken. Eenmaal de kist helemaal vol is, maakt de fokker die leeg met een hark.

Petitie

Animal Rights heeft een petitie opgestart om de nertsenfokkerij te verbieden. Volgens de organisatie is dat dringend nodig omdat er jaarlijks 300.000 dieren worden afgemaakt voor de productie van bont. Voorlopig hebben 30.000 mensen al een handtekening gezet. De petitie zal later aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) afgeven.