© Raymond Lemmens

Buurman die klaagt over geluidsoverlast van enige café: “Allemaal leugens”

Na de stille optocht die 70 inwoners van Zondereigen ondernamen tegen de klagende buren van café Schuttershof, tonen uitbaters Ann en Gunter Potters zich blij verrast. Al willen ze hun reactie beperkt houden.

pom

“We zijn dankbaar voor de steun, maar weten ook dat we nooit iets verkeerds deden. Geregeld meten we het geluid in ons café. Nooit zitten we boven de norm. Toen die buren begonnen te klagen, deden we een steekproef bij de andere buren: niemand klaagde.”

Dat bevestigt buurjongen Sven Van Dingene: “Ik heb meer last van het luiden van de kerkklok ’s nachts dan van Schuttershof.”

“Allemaal leugens”

Dinsdagavond kreeg de buur een beleefde brief van de actievoerders met de vraag om niet langer de politie te bellen voor geluidsoverlast.24 uur later reageert de buurvrouw verbolgen in haar deurgat. “Allemaal leugens. Wij bellen nooit de politie. Of toch één keer: omdat de koelwagen te veel lawaai maakte tijdens de kermis. En ook omdat de geluidsboxen naar onze tuin gericht stonden. Maar tien keer per week de politie bellen, dat zijn wij niet.”

Geen geluidsovertreding

Leo Van Tilburg, burgemeester van Baarle-Hertog, zegt dat het wel degelijk die buur is die zijn politie constant belt. “En nooit stelde de politie een overtreding vast. Ik ben blij dat die briefoptocht zo vredevol verliep. Hopelijk koken de gemoederen nooit over, want er zijn al voor minder ruiten ingegooid.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio