Trump stelt aanhanger van fossiele brandstoffen aan als hoofd van milieuagentschap

Foto: Photo News

Trump stelt aanhanger van fossiele brandstoffen aan als hoofd van milieuagentschap

Print

Donald Trump heeft Scott Pruitt benoemd als hoofd van het Amerikaanse milieuagentschap EPA (Environmental Protection Agency). Dat heeft het overgangsteam van de president-elect woensdag bekendgemaakt. Volgens Amerikaanse media heeft Pruitt banden met de kolen- en olieindustrie en zal hij de verwezenlijkingen van president Barack Obama op het gebied van milieu en klimaat tenietdoen.

“Procureur-generaal Pruitt heeft een sterk conservatief palmares als openbaar aanklager en heeft aangetoond dat hij bekend is met de wetten en regels rond energie”, luidt het in een mededeling van Trumps overgangsteam.

De 48-jarige Pruitt is momenteel procureur-generaal van de staat Oklahoma. De 48-jarig Republikein was een van de felste tegenstanders van het “Clean Power Plan” van huidig president Obama, dat hij omschreef als een “oorlog tegen de kolen”.

Tijdens zijn campagne had Trump meermaals gezegd EPA te zullen opdoeken, omdat het agentschap te duur zou zijn. De EPA, met hoofdzetel in Washington DC, telt ongeveer 17.000 werknemers.