Opnieuw nepagenten gearresteerd in Spanje die toeristen beroofden

Foto: AFP

Opnieuw nepagenten gearresteerd in Spanje die toeristen beroofden

Print

In Barcelona is een groep dieven gearresteerd die zich voordeed als politieagenten om zo toeristen te kunnen beroven, zo maakte de politie woensdag bekend. Maandag werd in Madrid nog een bende ontmanteld die dezelfde strategie hanteerde.

De dieven van Pakistaanse en Iraanse origine gingen volgens de lokale politie van Catalonië als volgt te werk: in de buurt van hotels en de luchthaven van Barcelona hielden ze, vermomd als politieagenten, toeristen tegen voor een ‘controle’. Daarbij ontfutselden ze hen geld, horloges, elektronica en sieraden om er vervolgens mee aan de haal te gaan.

De bende sloeg ook toe op snelwegen in de omgeving van Barcelona, waar wagens met een buitenlandse nummerplaat werden tegengehouden en de inzittenden beroofd werden.

Afgelopen week werden in Badalona (aan de rand van Barcelona) en Valencia zes mannen, een vrouw en een minderjarige gearresteerd. Ze zouden minstens veertig diefstallen hebben gepleegd. Bij huiszoekingen vond de politie luxehorloges, 5.000 euro in cash geld en een grote hoeveelheid elektronica.

Buitenlanders om de tuin geleid

“Ze konden enkel buitenlanders om de tuin leiden, omdat mensen van hier konden zien dat het niet om politieagenten ging”, zo zei politie-inspecteur Jordi Ollé op een persconferentie. Volgens de politie verplaatsten de bendeleden zich binnen Spanje, en opereerden ze ook in Valencia en Madrid.

Maandag liet de Spaanse nationale politie weten eind november acht mensen gearresteerd te hebben, ook afkomstig uit Iran en Pakistan, voor diefstallen die op dezelfde manier gepleegd werden in de regio van Madrid.

MEEST RECENT