Komt er een nieuwe Ketnet voor kleuters en peuters?

Kaatje en Kamiel zijn populaire Ketnetfiguren bij de allerjongste kijkers. Foto: © VRT

Komt er een nieuwe Ketnet voor kleuters en peuters?

Print

Als het van de openbare omroep VRT afhangt, komt er binnenkort een tweede Ketnet, ‘Ketnet Junior’. De nieuwe kinderzender zal zich richten tot de allerjongste kijkers: kinderen tot zes jaar oud. “We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken”, zo licht de VRT haar plannen toe.

Ketnet heeft nu kinderen tot 12 jaar oud als doelgroep. Voor de allerjongsten zijn er nu maar drie uitzendmomenten per dag: tussen 6 en 7 uur, tussen 9 en 11 uur en tussen 14 en 15.30 uur. Dan zijn er programma’s zoals Kaatje, Uki en Musti te zien.

Concurrentie van internationale zenders

“Om onze maatschappelijke opdracht te blijven vervullen moeten we evolueren”, licht netmanager Maarten Janssen de plannen toe. “Vroeger was Ketnet de enige kinderzender, maar vandaag bieden internationale zenders twee kanalen aan afgestemd op de allerjongsten enerzijds en oudere kinderen anderzijds. Ketnet kan dat nu niet.”

De VRT heeft nu een aanvraag ingediend bij het kabinet van minister van Media Sven Gatz (Open VLD). Die aanvraag zal begin volgende week worden voorgelegd aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), maar het is de Vlaamse regering die finaal over de ontdubbeling van Ketnet zal beslissen.

MEEST RECENT