© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Een nieuwe straat? Geef ons gewoon eens wat aandacht”

Het stadsbestuur trekt haar jarenlange beloftes in. Ook in 2017 komt er al zeker geen herinrichting van de zijstraatjes tussen de Bruul en de IJzerenleen in Mechelen-centrum. Niet dat de handelaars er een traan om laten, maar velen zijn wel misnoegd. “Geef ons gewoon eens wat aandacht”, klinkt het.

Sven Van Haezendonck

Een tiental prioriteiten somde schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) woensdag op. Allemaal straten die de stad volgend jaar onder handen wil nemen. Maar opvallend: de Borzestraat, de Blauwhondstraat én de Geitestraat zijn nergens te bespeuren in het lijstje. Nochtans kondigde de coalitie van Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V vorig jaar nog aan om deze zijstraatjes eindelijk te vernieuwen. Een miljoen euro was er voor gereserveerd.

In de begroting voor 2017 is er geen euro meer van terug te vinden. “Dat klopt, we moeten keuzes maken”, reageert schepen Backx. Maar wat dan met de beloftes die al jaren meegaan ondertussen? “Kijk, we weten eigenlijk niet goed hoe we die straatjes moeten aanpakken. We zijn er niet van overtuigd dat we het probleem van de straatjes met een herinrichting aanpakken; Als we iets doen, wil ik dat wij het van de eerste keer goed doen”, stelt Chris Backx.

"Een nieuwe straat? Dat is niet nodig. Geef ons gewoon eens wat aandacht”, zegt Dona Lederhandler van speelgoedwinkel Betty Wood. “Ik ben moe. Wel tien, wat zeg ik, wel honderd keer heb ik aan de stad gevraagd om de entree van onze straat vanuit de Bruul aantrekkelijker te maken. De ketens in het begin van onze straat hebben hun etalages afgeplakt. In het zwart nog wel mijnheer. Welke mens voelt zich aangesproken om zo’n winkelstraat in te wandelen? Niemand”, vertelt Lederhandler.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio