Wanhopig baasje gaat met vliegtuig en warmtekijkers op zoek naar vermiste hond

Peggy Gillebert (links) en Sophie Sluyts. Het dier ontsnapte in Herenthout. Foto: JDW

Wanhopig baasje gaat met vliegtuig en warmtekijkers op zoek naar vermiste hond

Print
Herenthout / Nijlen -

Zag u woensdag in de omgeving van Herenthout en Nijlen laag een sportvliegtuig cirkelen? Het ging om een gerichte zoekactie naar de sinds zaterdag vermiste hond Hugo uit Nijlen.

Stel dat Hugo, een zwarte kruising tussen een labrador en een American stafford met witte borstvlek, nooit gevonden wordt, dan mag baasje Peggy Gillebert (46) uit Nijlen zich in elk geval geen enkel verwijt maken dat ze niet genoeg moeite heeft gedaan.

De vrouw is al drie dagen van ’s morgens tot ’s nachts op zoek naar haar hond. Een piloot uit de omgeving, Daniel, stelde gisteren zelfs vrijwillig voor om zijn sportvliegtuig in te zetten. Hij steeg op vanop Kiewit bij Hasselt en vloog geruime tijd over Herenthout en Nijlen in de hoop dat Hugo van het lawaai van het vliegtuigje zijn mogelijke schuilplek zou verlaten. Op verschillende strategische plekken stonden zoekvrijwilligers om de hond op te vangen. Maar het was allemaal vergeefs. Gisteravond trok Peggy dan opnieuw met een groep vrijwilligers op stap met nachtkijkers. De speciaal opgerichte facebookgroep ‘Vermist Hugo’ telde gisteren al 215 leden.

“Hugo is mijn alles”, vertelt Peggy Gillebert. “Ik heb de hond nog maar drie maanden in mijn bezit. Hij komt uit Spanje. In zijn eerste levensjaar werd Hugo zwaar mishandeld. Nadien heeft hij vier jaar in een Spaans asiel gezeten, tot ik hem adopteerde. Dat ik hem nu na drie maanden al kwijtspeel, vind ik vreselijk. Het beestje heeft weinig geluk in zijn leven.”

Hugo gezien? Bel Peggy op 0497.88.31.08. of 0468.22.24.78.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio