© RR

Jonge voetballers serveren hert aan het spit ten voordele van Recreas

Team Pouvri organiseert zaterdag 10 december ‘Het Heetste Hertje’ in kader van Music For Life. “De opbrengst van ons etentje, met hert aan het spit, gaat voor een groot deel naar vzw Recreas”, vertelt Fritz Matthys van de Mechelse voetbalploeg.

Marieke Mertens

Oorspronkelijk was het idee om een nieuwe voetbalploeg te starten dronken cafépraat, maar uiteindelijk richtten enkele vrienden uit Mechelen twee jaar geleden toch Team Pouvri op. “Een ploeg die nog niet genoeg spelers had toen we in competitie begonnen spelen in het Antwerps voetbalverbond, vandaar de naam ‘pouvri’”, vertelt Fritz Matthys. Maar op die twee jaar tijd is er veel veranderd. Team Pouvri telt intussen genoeg spelers, heeft een vaste supportersklik en staat dit jaar voorlopig op kop in de competitie. “Elk jaar organiseren we een event om extra inkomsten te verkrijgen voor de ploeg. Dit jaar besloten we om een deel van de opbrengst aan een goed doel te schenken en ons evenement te koppelen aan Music For Life.”

Hert aan het spit

Dus organiseert de ploeg met spelers tussen de 20 en 24 jaar, deze zaterdag ‘Het Heetste Hertje’. “Iedereen is welkom op het binnenplein van de Pouvri Arena. Het wordt een gezellige avond met eten en muziek. De eyecatcher van ons buffet wordt een hert aan het spit, wat toch wel vrij uniek is.”

Het goede doel dat Team Pouvri voor deze actie uitkoos, is vzw Recreas: een recreatieve sportfederatie voor personen met een beperking. Waarom Recreas? “In Mechelen heeft Recreas onder andere een G-voetbalploeg. Een initiatief dat wij als jonge voetbalspelers dus alleen maar willen ondersteunen”, vertelt Fritz.

Het Pouvrimenu kost €30 per persoon, kinderen betalen €15. Inschrijven kan via https://goo.gl/forms/RqgiXVy6PdUfHfPw2

info: www.facebook.com/teampouvri

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio