© Maarten Straetemans

Topvolley Callant Antwerpen - Kastela 3-1

Topvolley Antwerpen veegt de vloer aan met Kastela

In een goed gevulde Arenahal heeft Topvolley Callant Antwerpen in de heenwedstrijd van de 1/32 ste finales van de CEV- Cup met moeite afstand kunnen nemen van de fel van zich afbijtende Kroatische kampioen Kastela. De thuisploeg speelde in verdediging niet meteen haar beste wedstrijd, maar kon op karakter toch nog de zege binnen halen. Twee sets volstaan over veertien dagen voor de kwalificatie.

Marcel Bernaerts

Kastela kwam direct 0-2 voor, maar bij 7-6 nam Antwerpen - dat profiteerde van de opslagmissers van Kastela - over. De bezoekers konden via Ljaftov en Dirlic nog aanklampen tot 12-11, maar dan zorgden Cox en Peeters voor de 16-11. Krastins zorgde voor de 19-11 en via 20-14 stoomde een sterk blokkerende thuisploeg, met Sinkkonen in een glansrol, naar vlotte setwinst.

Kastela nam dankzij de mindere Antwerpse receptie opnieuw het voortouw in set twee: 4-6. Cox, Peeters en Sinkkonen hielden Antwerpen in de buurt, maar Diric en Giljanovic diepten vanaf de opslaglijn de kloof uit tot 9-14. De Sinjoren knokten wel voor iedere bal, maar ze maakten in die fase te veel fouten om Kastela bij te benen. Peeters bracht Antwerpen nog wel terug tot 20-22, maar Dirlic maakte de tweede set koel af.

Antwerpen startte vrij mak aan de derde set en Kastela liep direct 1-3. Maar vanaf de opslaglijn zorgde Cox voor de nodige verwarring bij de bezoekende afweer waardoor Antwerpen met een 8-5 bonus de eerste time-out in dook. Peeters zorgde voor de 11-7, maar Dirlic en het bezoekende blok zorgden in één rotatie voor de 13-13. Antwerpen liep nog wel 16-13 uit, maar maakte aanvallend te veel fouten en het sterk blokkerende Kastela profiteerde om 19-21 en 21-23 uit te lopen. In een spectaculair seteinde neutraliseerde Antwerpen twee setballen waarna Toobal de derde voor Antwerpen met een schitterend blok afrondde.

Een opnieuw sterk blokkerend Kastela liep, mede omdat Cox even niet tot scoren kwam 5-8 uit, maar Toobal, vanaf de opslaglijn, en Peeters , aanvallend even niet af te stoppen, zorgden voor de 9-8. Maar Antwerpen kreeg de kloof niet direct uitgebouwd en kon de stevige Kroaten pas in de slotfase onderuit halen.

Setstanden: 25-17, 20-25, 29-27, 25-19