Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

basketbal1ste landelijke (m) - Bart Van LommelRed Vic Wilrijk

“Club is klaar om een stapje hoger te zetten”

In eerste landelijke bij de mannen draait Red Vic een rustig seizoen in de subtop van het klassement. Alleen liep het vorig weekend tegen Zottegem wel tegen een pijnlijke 39-67 nederlaag aan. Aanvoerder Bart Van Lommel ziet dan ook nog mogelijkheden tot groei.

luhe

“Onze ambitie blijft de top vijf”, zegt Van Lommel. “Voorlopig zitten we daar net onder, vooral door enkele nipte nederlagen in het begin van het seizoen. We moesten twee nieuwe jongens inpassen en dat heeft allicht punten gekost. Maar we zijn aan het groeien: op Leuven (op 20 november, red.) speelden we onze beste match van het seizoen en zaten we met vijf mensen in de dubbele cijfers. Als we dat niveau kunnen blijven halen, zijn we een moeilijk te stoppen ploeg die iedereen in de reeks aankan.”

Van Lommel zelf werd dit seizoen al op meerdere posities uitgespeeld. “Ik schik mij naar de noden van de ploeg. Het liefst speel ik op ‘de vier’ en zoek ik graag de eentegeneensituatie op. Ik heb ook al als forward gespeeld, al vind ik dat zelf minder mijn ding. Als aanvoerder probeer ik mijn ervaring ook te delen met onze jongeren. Bij Red Vic is dat vooral de familiale sfeer er terug inbrengen. Jeugdploegen die naar de eerste ploeg komen kijken en omgekeerd. Ik zou met deze ploeg dan ook graag nog een stapje hoger zetten. De club is er klaar voor. Wij moeten voor de resultaten zorgen op het veld.”