Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

basketbal2de landelijke b (m) - Tom Van den BoschFellows Ekeren B

“Wie weet kunnen we de competitie nieuw leven inblazen”

Promovendus Fellows Ekeren B draait een rustig seizoen in de subtop van tweede landelijke B. Afgelopen weekend won het nog knap met 68-49 van Aarschot. Zaterdag wacht de verplaatsing naar leider Zuiderkempen.

luhe

“De jonge gasten kloppen zeer nadrukkelijk aan de deur”, zegt coach Tom Van den Bosch. “Zij leggen de lat enorm hoog. Als je het aan hen zou vragen, willen ze minuten pakken, alles winnen en zorgen voor veel stunts. De ouderen in de ploeg zijn gelukkig iets realistischer en denken meer aan de controle. Ons hoofddoel blijft nog altijd om ons te redden. Daarvoor hebben we, denk ik, dertien zeges nodig. Momenteel hebben we er acht. Eenmaal we aan dertien zitten, kunnen we onze ambities altijd nog verleggen.”

De aanpassing aan tweede landelijke is in elk geval vlot verlopen voor Fellows. “Door de titel van vorig jaar zaten we in het goede elan. Bovendien bleef de kern nagenoeg hetzelfde, zodat we meteen aan de slag konden. We kunnen hier ook rustig werken, de druk bij Fellows komt alleen van onszelf, niet van anderen.”

Zo trekt Fellows zaterdag vol vertrouwen naar leider Zuiderkempen zaterdag. Van Den Bosch: “Dat wordt een zware dobber. Er moet echter niks, we gaan proberen om ze het zo moeilijk mogelijk maken. En wie weet kunnen we de competitie nieuw leven inblazen met een verrassing.”