Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Yannick Schoepen en co hopen op revanche na pijnlijke heenmatch begin dit seizoen

“Nederlaag ligt nog altijd zwaar op de maag”

Op de openingsspeeldag van dit seizoen ging Oxaco nog met één punt verschil winnen bij Giants B (86-87). Yannick Schoepen en co zijn dus belust op revanche. “Die nederlaag ligt zwaar nog op mijn maag. En zo hadden we er in het begin van het seizoen nog wel enkele. Daardoor staan we ook nog altijd niet waar we moeten staan. Maar oké, we blijven de jongste ploeg van tweede klasse. Die groeipijnen horen erbij, zeker.”

luhe

Schoepen hoopt zaterdag te kunnen profiteren van de afwezigheid van Nick Celis bij de Boechoutenaren. “Ook al blijft het een stevige ploeg, dat is toch een zorg minder. Nick is voor mij een van de meest dominante spelers in tweede klasse. Het wordt sowieso een zwaar weekend. Vrijdag en zondag spelen we tegen Aalstar twee wedstrijden voor de Beker van België, zaterdag wacht ons dan de topper in Boechout.”

Na zijn blessureleed kreeg Schoepen toch een contractverlenging bij de havenploeg. Een teken dat de club nog plannen heeft met de Antwerpse youngster. “Ik ben de club enorm dankbaar dat ik na mijn blessureleed toch een nieuw contract kreeg. Ik reken erop dat ik vanaf januari volledig pijnvrij ga kunnen spelen. Bij afwezigheid van Ryan Anderson krijg ik ook nog eens bonusminuten in eerste klasse en Europa. Toch blijf ik me steeds honderd procent inzetten voor Giants 2. Aan motivatie zeker geen gebrek. Ik wil met deze ploeg de play-offs halen. De halve finales moet daar zeker mogelijk zijn.”