© Dirk Kerstens

Jongste broertje van ‘drugstycoon’ Othman El B. al drie weken vermist

De Antwerpse politie en het gerecht hebben niet alleen hun handen vol met de verdwijning van Abdelkader Bouker. Drie weken geleden werd in Antwerpen ook Younes ‘El Magico’, de jongste broer van de Antwerpse drugsbaas Othman El B. (28) gekidnapt.

vdaa

De 21-jarige Younes El B., bijgenaamd El Magico, werd drie weken geleden door gangsters in een auto gesleurd toen hij de Basic Fit aan de Slachthuislaan buiten stapte. De kidnappers stonden hem op te wachten en scheurden vervolgens weg met drie auto’s. De ontvoerders zouden intussen contact hebben opgenomen met zijn broers en tientallen miljoenen euro losgeld eisen.

De ontvoering is talk of the town in het milieu van Antwerpen. Dat heeft alles te maken met het ‘statuut’ dat zijn broer Othman heeft in het wereldje van de internationale drugshandel. Othman El B., die is uitgeweken naar het belastingparadijs Dubai, wordt beschouwd als een van de grootste en meest succesvolle invoerders van cocaïne in Europa. Hij zou een vermogen van tientallen miljoenen, volgens sommigen zelfs 100 miljoen euro, hebben opgebouwd.

Over de achtergrond van de ontvoering is weinig geweten. Younes El Magico is zelf een van de verdachten in het grote drugsdossier rond de gevallen Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer. In dat dossier onderschepte de politie bijna 500 kilogram cocaïne. Maar vermoedelijk is de ontvoering een gevolg van een groter conflict tussen grote drugsbendes die opereren in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Volgens sommige bronnen ontsnapte Younes El Magico eerder dit jaar ook al een liquidatiepoging of poging tot ontvoering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER