Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste provinciale - Bestuur Berg en Dal bevestigt vertrouwen in coach Rudi Hoes en zoekt oorzaak van problemen bij spelers

”De ervaren spelers hebben de moed wat laten zakken”

De 3-1 nederlaag op het veld van VC Herentals - het vierde verlies op rij - heeft bij Berg en Dal voor ophef gezorgd in technische en bestuurlijke kringen. Daarom zaten alle partijen dinsdagavond rond de tafel. Resultaat van het onderhoud? Het clubbestuur blijft pal achter trainer Rudi Hoes staan.

Annelies Frederickx

De vierde nederlaag op rij kwam erg hard aan bij trainer Rudi Hoes, die daaruit enkele conclusies trok. “Ik heb een gesprek gevraagd met het bestuur, dinsdagavond zijn we rond de tafel gaan zitten. We moeten de problemen aanpakken en ik wilde hun mening horen. De club is veel te belangrijk om de situatie op zijn beloop te laten.”

“Na de recente 3 op 18 vroeg ik de spelers of ze zich hiermee gingen verzoenen of dat ze opnieuw zouden knokken. Niemand reageerde, dus ging ik ervan uit dat er een reactie zou volgen op het veld. Het liep echter niet zoals ik zou willen. Ik heb geen ploeg gezien die wilde winnen. Ondertussen zijn we ver weggezakt in het klassement, wat niet onlogisch is na een 3 op 21. Het is vijf voor twaalf.”

Dinsdagavond voor de training zat het bestuur samen met coach Rudi Hoes en na afloop van de bespreking was voorzitter Chris Verheyen formeel. “Wij behouden als bestuur het volste vertrouwen in onze coach. We gaan nog wel een gesprek aan met de spelers. Dat is nodig, want we moeten alle neuzen opnieuw in dezelfde richting krijgen. Er zijn wel enkele belangrijke spelers geblesseerd, maar de meer ervaren jongens zouden dan moeten opstaan om het team op sleeptouw te nemen. We hebben echter het gevoel dat zij de moed wat hebben laten zakken.”