Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldrijdenNieuwelingen

Joachim Van Looveren boekt eerste seizoenzege: “Conditie groeit weer na ziekte”

Tweedejaarsnieuweling Joachim Van Looveren uit Meer boekte vorig weekend in het Oost-Vlaamse Belsele zijn eerste zege van het seizoen. Daarmee zette hij de kers op de taart, nadat hij al meermaals het podium had gehaald.

jos

Van Looveren kan terugblikken op een sterk weekend. In twee manches van de Vlaamse Cyclocrosscup werd hij zaterdag tweede in Wetteren, terwijl hij zondag op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Die goede resultaten waren geen toeval, verklaart Van Looveren: “Zowel in Wetteren als in Belsele vond ik een omloop naar mijn zin. Door de vrieskou lagen de parcoursen er snel bij. Op de meer technische stroken kon ik het verschil maken.”

Zaterdag moest Van Looveren zich tevredenstellen met een tweede plaats. “We reden met een groepje van zes op kop”, zegt hij. “In de slotronde reed Jenno Berckmoes van ons weg. Uiteindelijk moest ik tien seconden op hem toegeven.”

Een opsteker voor Van Looveren. “Die tweede plaats deed deugd, omdat ik de weken voordien ziekjes was geweest. De verkoudheid is verleden tijd, ik stelde vast dat de conditie opnieuw behoorlijk was.”

Zondag kwam de bevestiging in Belsele. “Daar koos ik van bij de start voor de aanval, maar ik kwam ten val, waardoor ik in de achtervolging werd gedwongen. Enrico Dhaeye was mijn sterkste tegenstander, maar zowat halfweg kon ik een kleine kloof slaan en die volstond voor mijn eerste seizoenzege.”