Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

volleybal2de divisie B (m) - Peter BierinckxHellvoc Hemiksem

“We speelden nooit twee slechte matchen na elkaar”

Hellvoc Hemiksem kroop zondagavond met 3-2 door het oog van de naald tegen Haacht, nochtans pas tiende in de stand. Het lijkt niet meteen een goede generale repetitie in het vooruitzicht van de topper tegen Mortsel.

spe

“Er wordt gezegd dat we een punt verloren tegen Haacht, maar zo zie ik het niet”, zegt trainer Peter Bierinckx. “We hebben twee punten gewonnen, want we speelden niet goed. We kwamen wel 1-0 voor, maar ik voelde toen al dat het niet goed zat. We hadden uiteindelijk vijf sets nodig, al was dat ook de verdienste van Haacht, dat uitstekend speelde.”

“Hopelijk krijgen we tegen Mortsel een goede leiding, want zondag was de arbitrage beschamend. Iedereen zegt dat wij nu als favoriet starten, maar ik doe niet mee aan die politiek. Haacht moesten we zogezegd ook vlot opzijzetten...”

“We speelden nog nooit twee slechte matchen na elkaar, dus in die zin ziet het er goed uit. Mortsel verkeert in de winningmood, maar we zijn niet bang voor hen. We hebben heel wat gegevens over de tegenstrever en we zullen er klaar voor zijn. Ik verwacht een leger supporters langs beide kanten. Dan kunnen we alleen maar een mooie partij wensen. En dat de beste mag winnen...”