Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal4de provinciale c - Nick De TroetselNielse

“Misschien niet slecht dat we even niet meer aan de leiding staan”

Het zag er erg lang naar uit dat Nielse zondag tegen Aartselaar B een eerste nederlaag zou lijden, maar een doelpunt van Nick De Troetsel in de slotminuut hield de ongeslagen status staande. Door het puntenverlies (1-1) is Nielse wel de leidersplaats kwijt.

jp

“We kenden een complete offday”, zegt De Troetsel. “Bovendien scoorde Aartselaar bij de eerste aanval. Wij lieten dan weer een hele hoop kansen liggen. In de tweede helft schakelden we nog een versnelling hoger om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ook toen die maar niet wilde vallen, zijn we erin blijven geloven. Uiteindelijk werden we in blessuretijd beloond voor ons geduld. Ik ben er trouwens zeker van dat we die wedstrijd nog hadden kunnen winnen als we dat doelpunt vroeger hadden gemaakt”, vertelt De Troetsel, die vanzelfsprekend niet tevreden is met de 1-1.

“Als je thuis speelt tegen de laatste in het klassement, mag je niet tevreden zijn met één punt. We staan nu voor het eerst dit seizoen niet aan de leiding. Alle druk komt nu op de schouders van Sint-Amands te liggen. Misschien is dat even niet slecht voor ons.”

Komend weekend kondigt zich heel interessant aan want zes van de zeven ploegen bovenaan spelen in een onderling duel tegen elkaar. “De winnaars doen sowieso een goede zaak. Zelf nemen we het op tegen SC Mechelen. Hopelijk kunnen we onze ongeslagen status nog even rekken.”