Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldrijdenNieuwelingen

Thibau Nys hoopt in Lippelo zege van vorig jaar te herhalen

Thibau Nys kiest dit weekend voor de veldrit in Lippelo. Meer nog, hij hoopt er zijn zege van vorig jaar te herhalen. “De vorm is in elk geval optimaal”, zei Nys na zijn tweede plaats in Boortmeerbeek.

lce

Het kleine voetbalcomplex van V.V.H. Lippelo wordt dit weekend ingepalmd door het veldrijden. De organisatie berust bij clubman Paul Cauwenbergh, die zich twee doelen heeft gesteld.

“Aangespoord door de goede resultaten van mijn 10-jarige kleinzoon Naud De Clercq, wil ik de cyclocrossjeugd ook in onze regio de gelegenheid tot koersen geven. Tegelijkertijd wordt ook de clubkas gespijsd”, zegt Cauwenbergh, die ook nu op een grote opkomst van renners en supporters hoopt.

Er is dit keer ook een wedstrijd voor nieuwelingen. “Die reeks nam ik erbij in de hoop dat Thibau Nys, die vorig jaar bij de aspiranten won, naar hier zal afzakken. Hij is een blikvanger en brengt volk mee”, aldus Cauwenbergh.

Een goede zet, zo blijkt. Thibau Nys bevestigde ons zijn deelname. “Ik dacht eerst aan deelname in Essen, maar dat is wat ver. En Overijse is voor mij op dit moment nog te lastig”, licht Thibau Nys zijn keuze tussen drie mogelijkheden toe. “Ook de aard van het parcours in Lippelo was van belang bij deze beslissing.”

Thibau Nys hoopt in Lippelo zijn zege van vorig jaar te herhalen. “Ik ben momenteel op mijn best”, zegt Nys hierover. “Zo was ik zondag in Boortmeerbeek met die tweede plaats dicht bij mijn tweede overwinning van het seizoen. Maar een schuiver en een sterke Michaël Bervoets, die gezwind over de balkjes sprong, stonden die zege in de weg. Hopelijk kan ik in Lippelo de concurrentie wel de baas.”