Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© jpb

Basketbal2de landelijke b (v)Basket Willebroek B - Lummen B (zondag om 14.30u) - Daphne De Ruysscher loodst Basket Willebroek voorbij Hasselt

“Moeilijker gehad dan uitslag doet uitschijnen”

Basket Willebroek B won afgelopen weekend met duidelijk verschil van Hasselt (73-53) en blijft zo voeling houden met de too. Zondag komt Lummen B op bezoek, opnieuw een cruciale wedstrijd.

manu smet

“We hebben het tegen Hasselt moeilijker gehad dan de uitslag doet uitschijnen”, vertelt Daphne De Ruysscher. “Vooral in het eerste en het derde kwart liep het niet zoals het zou moeten. In het tweede kwart konden we tien punten uitlopen en in het slotkwart dreven we het tempo de hoogte in, zodat de kloof nog verder werd uitgediept.”

De Ruysscher was met 19 punten topscorer bij Basket Willebroek B. “Ik ben tevreden met mijn prestatie. Zoals steeds probeer ik aanvallend de boel op sleeptouw te nemen. Ik speel op de vleugelpositie en loop graag de fast break. Dat blijft tenslotte de makkelijkste manier om tot scoren te komen. Tegen Hasselt heeft iedereen gescoord, dat maakt het altijd iets leuker.”

Basket Willebroek B staat ondertussen alleen op de vijfde plaats, één gewonnen match achter op de drie nummers twee. “Met onze huidige klassering mogen we heel tevreden zijn. We blijven zo hoog mogelijk mikken. De top drie halen acht ik niet onmogelijk en wie weet zit er dan nog meer in.”

“Zondag krijgen we voor de tweede week op rij een rechtstreeks concurrent uit Limburg op bezoek. De wedstrijden tegen Hasselt en Lummen B zijn belangrijk om de voeling met de top niet te verliezen. Winst tegen Lummen B betekent dat we blijven meedraaien aan de top, een nederlaag doet ons afglijden naar de middenmoot. Lummen B zal waarschijnlijk grotendeels dezelfde ploeg zijn als vorig seizoen. Net als ons is het een snelle ploeg en dat heb ik graag. Het zal een wedstrijd worden met een hoog tempo. Ik verwacht me dus aan een spannend duel.”