Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

basketbal1ste provinciale (V) - Jasmien BougrineDuffel

“Ploeg moet zonder mij derde plaats behouden”

Duffel won afgelopen weekend de derby op Kontich Wolves met 60-64. Door die achtste overwinning van het seizoen, komt Duffel alleen op de derde plaats terecht.

mas

“We gaan dit seizoen resoluut voor die derde plaats”, vertelt Jasmien Bougrine. “De twee Phantomsploegen zijn zo goed als onklopbaar, dus gaan we proberen om de beste ploeg te zijn van de rest van eerste provinciale en deze derde plaats vast te houden tot het einde van het seizoen.”

“Op Kontich begonnen we goed en konden we een voorsprong uitbouwen. Al waren er wel te veel ups en downs in ons spel. Daardoor lieten we de thuisploeg opnieuw in de match komen. Enkele foute beslissingen in de laatste minuten zorgden ervoor dat Kontich nog tot op vier punten kon terugkomen. Toch had ik nooit het gevoel dat we de match zouden verliezen. Net zoals de rest van onze ploeg was mijn prestatie te wisselvallig om goed te noemen.”

Duffel beschikt over negen speelsters, maar zal het binnenkort met eentje minder moeten doen. Bougrine trekt immers voor een tijdje naar het buitenland. “Ik studeer criminologie en vertrek in februari voor een stage naar Bolivia. Ik zal dus nog wel enkele matchen meespelen van de terugronde, maar de rest van de competitie zal de ploeg zonder mij moeten afwerken. In mei ben ik terug in het land. Ik zal in augustus opnieuw aansluiten als we aan de voorbereiding op het volgende seizoen beginnen.”

Uiteraard wenst Jasmien haar ploegmaats de komende maanden alle succes toe. “Hopelijk blijft de ploeg tijdens mijn afwezigheid gespaard van blessures. We hebben al een beperkte kern en zullen iedereen nodig hebben om onze mooie derde plaats in het klassement te kunnen behouden.”

Zaterdag krijgt Duffel Cobras-Brasschaat B op bezoek. “Ik weet heel weinig over die ploeg, maar we spelen thuis en mits de nodige focus mogen we geen punten laten liggen tegen deze, eerder laag geklasseerde, ploeg.”