Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenBoechout

Jolien Boonen boekt tweede overwinning op rij: “Ik moet er in februari staan”

Na haar zege in Arendonk, was Jolien Boonen vorig weekend in de cross van Boechout opnieuw afgetekend de beste. Komende zondag neemt ze deel aan de veldloop in Reusel, vlak over de Belgisch-Nederlandse grens, op een boogscheut van Arendonk.

basp

In het begin van de 4,8 km lange cross op het hobbelige Molenveld in Boechout, moest Boonen nog het gezelschap dulden van Lore Tack, haar clubgenote bij AC Herentals. Maar al snel lag ze alleen op kop. Ze won na 15'46 haar tweede cross op rij, met zeventien seconden voorsprong op Lore Tack.

“Het ging goed”, vond de loopster uit Kasterlee. “Ik startte wat afwachtend, maar ik voelde me meteen uitstekend. In het begin ging Lore nog mee, maar zodra ik alleen op kop lag, probeerde ik het tempo gewoon hoog te houden.”

Lore Tack werd tweede, Sofie Lauwers, de Belgisch kampioene op de 800 m, finishte als derde.

Op 13 november won de 26-jarige Boonen al de halve marathon van Kasterlee en vorige zondag won ze nog vlot de cross in Arendonk. “Het gaat wel goed”, zegt ze. “Al zijn het natuurlijk niet de grootste crossen. Maar het is wel fijn om te winnen. Volgende zondag loop ik de cross in Reusel in Nederland. Dat wordt een iets zwaardere en langere wedstrijd. Ik liep er nog nooit, maar normaal gezien zou dat mij wel moeten liggen”, vertelde ze.

Kampioenschappen

Vooral in februari wil Boonen top zijn. “Tijdens de komende weken wil ik vooral goed trainen om er vanaf februari te staan op de kampioenschappen. De veldloopkampioenschappen worden een belangrijk doel, met onder meer het provinciaal kampioenschap in Herentals voor eigen club.”