Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

basketbal2de landelijkeZuiderkempen Diamonds

Diede Peeters stevig op kop met Zuiderkempen: “Het gaat enorm vlot”

Leider Zuiderkempen won vorige week de streekderby bij Okido (54-75) en lijkt met groot gemak de eerste plaats te verstevigen.

ev

“Die leidersplaats is nochtans niet evident”, zegt Diede Peeters. “We namen in Arendonk een goede start en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Vanuit een stevige verdediging en organisatie konden we meerdere aanvalsgolven opzetten.”

Nochtans staat Okido bekend voor zijn sterke defence en onberispelijke thuisreputatie. “En toch wisten we hen te ontmantelen”, zegt Peeters. “Nogal logisch dat we daar vooraf op getraind hadden en in de wedstrijd viel alles netjes in de plooi. Tijdens de trainingen focusten we op het omgaan met druk en dat kwam goed van pas.”

“Het gaat dit seizoen enorm vlot, we verloren alleen nog maar tegen Hasselt. De groep straalt een gezonde vechtlust uit. Zaterdag spelen we tegen Fellows Ekeren, dat tegen Hasselt won. Zij hebben enkele individuele sterkhouders die we maar beter in de gaten kunnen houden. Ekeren staat momenteel op de derde plaats, dus hoef ik je niet te vertellen dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan.”

Jeugdkamp Denemarken

Op 26 december vertrekken een aantal jeugdploegen van Zuiderkempen voor de 17de keer naar een basketbaltornooi in Denemarken. Liefst 1.500 basketballers uit heel Europa komen daar samen voor een vijfdaags tornooi.