Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Basketbal3de klasseFinas Geel

Trainer Dirk Van Dongen: “Tegen zeven man kan je niet winnen”

Finas Geel verloor de topper in Lommel (92-87) met de tweede plaats als inzet. Trainer Dirk Van Dongen was tevreden over de prestatie van zijn jongens, maar was niet mals voor de wedstrijdleiding.

ev

“Er werd veel te eenzijdig opgetreden”, zegt de trainer. “Goris had de opdracht meegekregen om veertig minuten lang te penetreren in de bucket. Hij werd meermaals foutief afgestopt, maar ik zag hem nooit op de vrijworplijn. En dat gold ook voor Sjors Poels. Onze Nederlander werd meer dan eens onder het bord gehinderd, maar dat bleef zonder gevolg. Hoe anders was het aan de overkant. Bij de minste fout lag het spel stil en de Limburgers lukten de ene na de andere vrijworp. We speelden uiteindelijk een sterke wedstrijd, maar tegen zeven man kan je natuurlijk nooit winnen. Ik steek niet onder stoelen of banken dat Lommel een fantastische wedstrijd speelde, maar we hebben er onverdiend verloren.”

Door de opdoffer in Lommel is het alweer vier wedstrijden geleden dat de Gelenaars nog eens konden winnen. Enkele weken geleden prijkte Finas nog op de eerste plaats, maar na het recente verlies sloot het de heenronde af op de vierde plaats. “Zaterdag maken we de moeilijke verplaatsing naar Mailleux Comblain. Dat is een team met een sterke thuisreputatie. Een week later volgt Willebroek en ook dat is geen cadeau”, besluit Van Dongen.