Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© avt

Basketbal2de landelijke Campinia Dessel-Retie - Carolien Verbandt pakt leidersplaats met Campinia

“Zonder enige twijfel verdiend op kop”

Met nog één match te gaan in de heenronde, voert Campinia Dessel-Retie het klassement aan in tweede landelijke. De Desselse vrouwen namen vorige week de maat van concurrent Diepenbeek en trekken dit weekend richting rode lantaarn Aartselaar.

Erwin Vandenbergh

De match tegen Diepenbeek kende een spannend verloop, maar uiteindelijk bleek de kwaliteit van de nieuwe leider bepalend. “In het begin konden we uitpakken met een aantal fastbreaks”, zegt Carolien Verbandt. “Diepenbeek schakelde over op zoneverdediging. In de eerste helft en het derde kwart scoorden we weinig van buitenaf, maar we geraakten er inside wel door en konden zo een kleine voorsprong uitbouwen. Ook de Limburgers waren sterk onder de korf, zodat we nooit een diepe kloof konden slaan. We liepen wel een paar keer uit, maar telkens sloten ze opnieuw aan. Toen we in het laatste kwart een versnelling plaatsten, brak bij hen de veer. We liepen plots een twintigtal punten uit en die klap kwamen ze niet meer te boven. De beste ploeg heeft gewonnen, omdat al onze speelsters vanuit verschillende posities wisten te scoren. Bij de bezoeksters kwam er van buitenaf eigenlijk geen gevaar. Enkel inside konden ze dreigen.”

Campinia kan nu de heenronde als leider afsluiten. “We kunnen alleen maar tevreden zijn”, zegt Verbandt. “Alleen de nederlaag tegen Zonhoven was minder, dus we verdienen die eerste plaats zonder enige twijfel. We hebben een gedreven team en spelen snel en aanvallend basketbal. Onze grootste concurrenten zijn Zonhoven, Diepenbeek en Antwerp Giants, die wedstrijden worden in de terugronde beslissend.”

“Eerst volgt het bezoek aan Aartselaar, dat op papier geen probleem zou mogen zijn. Het is een relatief trage ploeg, we moeten erover waken dat we ons niet laten meeslepen in hun manier van spelen.”