Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

volleybal1ste provinciale Arvoc

Christoph Janssen (Arvoc): “We zijn nog niet klaar om de stap naar divisie te zetten”

De mannenploeg van Arvoc behaalde een behoorlijk vlotte overwinning tegen de buren van Retie. Het werd 3-0 en daardoor staan de Arendonkenaars stilaan wat steviger in de middenmoot.

paha

“We speelden een sterke wedstrijd tegen Retie”, zegt Arvoc-speler Christoph Janssen. “We haalden een vrij hoog niveau, kenden een beperkte foutenlast en dat resulteerde in een gemakkelijke zege. Dat het zo gemakkelijk ging, was een beetje onverwacht, want de derby tegen Retie wordt altijd op het scherp van de snee gespeeld.”

Arvoc kende een vrij moeilijk begin van de competitie, maar heeft zich inmiddels stevig herpakt.

“We begonnen met vier nederlagen in vijf wedstrijden. We waren zelfs even de rodelantaarndrager. Maar we zijn stilaan aan het opschuiven. We hebben de kwaliteiten om in de linkerkolom van het klassement te finishen en dat is ook onze ambitie. Uiteraard willen we zo hoog mogelijk eindigen, maar druk om te presteren is er niet. Bovendien is eerste provinciale een vrij onvoorspelbare reeks. vorig jaar stonden we lang tweede, maar sloten we de competitie als vijfde af.”

Arvoc is ondertussen al een zestal jaar een vaste waarde in eerste provinciale. “We voelen ons goed op dit niveau. De beginjaren waren lastig, toen was het vechten tegen degradatie. Maar de voorbije jaren boekten we veel betere resultaten. Daarom ook hebben we geen plaats vooropgesteld waarop we willen eindigen. We werken bijna uitsluitend met eigen jongeren die kunnen doorstromen en die we volop kansen willen geven. Ik denk dat we nu nog niet klaar zijn om de stap naar divisie te zetten. Wie weet kan dat, net als bij onze vrouwen, op termijn wel.”