Filosophie brengt kleurrijke mode uit Nepal naar Europa

Print
Antwerpen - Filosophie brengt creativiteit uit Nepal naar Europa. De kleurrijke collectie wordt al enkele jaren verkocht via webshops en pop-ups, maar vanaf nu is er dus ook een permanente winkel.

De ondernemersdroom van de Deurnese Sophie Veereman (34) ging vier jaar geleden in vervulling. Sophie's schoonouders en man zijn van Nepalese origine. Ze wilden iets doen voor de gemeenschap in Nepal en richtten er een atelier in waar de plaatselijke bevolking aan een eerlijk loon en in goede omstandigheden arbeid verricht. "Het atelier ligt in de buurt van de hoofdstad Kathmandu. Ondertussen werken er gemiddeld gezien zo'n tachtig mensen, die uit nabijgelegen dorpen komen om er werk te verrichten voor Filosophie", vertelt Sophie. "Op die manier creëren we werkgelegenheid in een regio die het - zeker na de aardbevingen in 2015 - heel moeilijk heeft."

Budgetvriendelijk

Naast jurken en jassen, verdienen ook de juwelen een gedetailleerde blik. Een groot deel werd gemaakt door Tibetaanse vluchtelingen, wat het assortiment een apart en origineel karakter geeft. Verder zien we ook zilveren ringen en oorbellen, dit alles aan zachte prijsjes. "We willen sowieso inzetten op een budgetvriendelijk aanbod", gaat Sophie verder. "Onze marges zijn eerder klein, maar het is voor ons vooral belangrijk om veel te verkopen, zodat we nog voor meer werkgelegenheid kunnen zorgen." Om een idee te geven: een winterjas kost rond de vijftig euro, voor een jurkje komt u reeds toe met zo'n dertig euro. 

Naast mode is ook de vrolijke viltcollectie een aandachtstrekker. Zo zijn er handgemaakte tapijten in alle kleuren van de regenboog en ook babymobieltjes om de bedjes op te fleuren. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan sjaals, portefeuilles en handtassen. 

Info: Filosophie, Melkmarkt 21, 2000 Antwerpen, www.ourfilosophie.com

Het volledige verhaal leest u vrijdag in Gazet van Antwerpen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio