© Walter Saenen

© Walter Saenen

© Walter Saenen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bewoners met dementie halen herinneringen op via Magisch Interactief Schilderij

Bewoners met dementie kunnen in woonzorgcentrum Residentie Lichtenberg in Hoboken met een Magisch Interactief Schilderij herinneringen ophalen aan waardevolle en plezante momenten.

JaTi

“Voor familieleden en zorgmedewerkers kan het lastig zijn om echt in contact te komen met bewoners met dementie”, klinkt het. “Met het Magisch Interactief Schilderij kan een bewoner samen met een familielid of een medewerker herinneringen aan vroeger ophalen: een ‘magisch’ moment voor veel van de bewoners.”

Voor elke bewoner kan het woonzorgcentrum een persoonlijk profiel aanmaken, waarin vooraf in samenspraak met de familie muziek, foto’s en/of filmpjes zijn opgeladen. Die kunnen dan worden getoond en beluisterd op het Magisch Interactief Schilderij, dat aan de muur hangt in de leefruimte.

De bewoners van het woonzorgcentrum kunnen een jaar lang gebruikmaken van het Magisch Interactief Schilderij, mede dankzij een subsidie van district Hoboken.

Het Magisch Interactief Schilderij is ontwikkeld door drie jonge Nederlandse technici en biedt een “zinvolle en rustgevende” activiteit aan voor mensen met dementie. Het persoonlijke profiel helpt hen bij het herinneren van wie de persoon is.

De drie bedenkers Laurean Serné, Ruurd Bell en Mike Oudshoorn ontwikkelden als studenten aan de Hogeschool van Amsterdam al toepassingen voor mensen met dementie. Nu zetten zij dit werk voort in hun eigen onderneming, illi Engineering.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio