Welkom in de magische wereld van De Toverdoos

Foto: Joren De Weerdt

Welkom in de magische wereld van De Toverdoos

Vorselaar - Op Facebook zijn de reacties opvallend unaniem: De Toverdoos in de Schransstraat Vorselaar is van een andere wereld. Magisch en passioneel zijn adjectieven die steeds terugkeren. “Romantiek is mijn handelsmerk”, zegt uitbater en decorateur Daniël Minnebo. “Als dat al opvalt, dan zeker in de aanloop naar Kerstmis.”

De Toverdoos combineert brocante met decoratie en nieuwe koopwaar met tweedehands. “Die laatste categorie heeft haar eigen charmes. Ik heb de meeste spulletjes gevonden in Frankrijk en de Ardennen.”

Op de rekken ook decorstukken van Britse makelij. “Engeland had vroeger een enorme vloot. De houten schrijftafeltjes, kistjes en kompassen die je her en der ziet opduiken, zijn afkomstig uit die periode. Ook Belgen houden ervan. Wat het vorstenhuis betreft, verschillen we dan weer van elkaar. Dozen met de beeltenis van The Queen Mother zijn in Engeland ­populair, maar bij ons verkopen souvenirs met een foto van de koning of de koningin voor geen meter.”

Minnebo is een zaakvoerder met een missie. “In ­Nederland wordt oud materiaal al jaren gepimpt.
Wij proberen ons clientèle ook zover te krijgen. Heb je pakweg nog een oude kast? Gooi ze niet weg, maar geef ze een ander kleurtje. Momenteel ­verkoop ik zelfs gepimpte kerstballen. Met wat ­diamantjes erop krijg je een mooi resultaat.” 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio