Lotte en Thomas schitteren in Belgium’s got talent

Olen / Kasterlee - Zij zette als vierjarige ukkepuk haar eerste pasjes op de dansvloer, hij trok pas op zijn veertiende een paar dansschoenen aan. Toch vormen Lotte Verwerft (19) uit Olen en Thomas Taga (17) uit Lichtaart (Kasterlee) een fantastisch danskoppel. Dit jaar werden ze niet alleen Beneluxkampioen en Belgisch kampioen, ze zijn volgende week ook te zien in de liveshows van Belgium’s got talent.

“Thomas en ik wilden eigenlijk meedoen aan So you think you can dance, maar in het jaar dat ik 18 werd en mij dus eindelijk mocht inschrijven, werd het programma helaas stopgezet. Toen ­hebben we in een zotte bui tegen elkaar ­gezegd dat we onze kans dan wel zouden wagen in ­Belgium’s got talent”, vertelt Lotte. “Toen de ­oproep om je in te schrijven op televisie werd ­getoond, hebben we dan ook ­meteen naar elkaar gebeld”, vult ­Thomas aan. “We gingen eens kijken op internet hoe het ­inschrijvingsformulier eruitzag en voor we het ­wisten, waren we ingeschreven (lacht).”

Lotte en Thomas trainen hard om de top te bereiken. “We dansen dagelijks twee uur”, zegt Lotte. “Daarnaast werken we aan onze conditie en onze spierkracht”, weet Thomas. Dat alles combineren met schoolwerk is niet gemakkelijk. “Ik probeer ’s ochtends voor de les naar de fitness te gaan”, zegt Lotte. “Gelukkig zit ik al op de hogeschool en mag ik weleens lessen overslaan.” Thomas zit nog in het middelbaar onderwijs. “Ik moet toegeven dat mijn huiswerk soms lijdt onder mijn hobby. Na school gaan wij meteen trainen en daarna ben ik vaak te moe om nog voor school te werken. Maar ik red me wel (lacht).”

Tijdens al die trainingen moeten Thomas en Lotte vrij intiem met elkaar omgaan. Latin is een dansstijl die draait om passie. “Gelukkig maakt mijn vriend daar geen probleem van”, zegt Lotte. “Hij heeft mij ook nooit anders gekend. Toen wij net samen waren, heb ik hem duidelijk uitgelegd dat al die aanrakingen puur professioneel zijn.” 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio