© Joren De Weerdt

© Joren

© Joren

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lien Hereijgers maakt juwelen uit composiet

Lien Hereijgers (29) weet van aan pakken. De juweelontwerpster uit Meer (Hoogstraten) lanceerde zopas haar vijfde collectie. En ze stak in één moeite ook haar winkel in een fris jasje. CittA ging Lien op de vingers kijken. Want die maakt ze behoorlijk vuil tijdens het creëren van haar markante sieraden uit composietmateriaal.

De Circum-collectie lijkt wel gemaakt van marmer. De combinatie van ingehouden kleuren en ronde vormen zorgt voor een strakke, maar toch zachte look. In elk juweel herkennen we een cirkel. Er zijn oorbellen, armbanden en ringen met ronde staafjes. We zien ook halskettingen, oorbellen en ringen die een heel of half schijfje van composiet kregen. “Het metaalwerk is steeds in zilver of verguld 18 ­karaat”, vult Lien aan. “En voor de af­werking daarvan heeft de klant de keuze uit zilver, geel of roze.”

Lien creëert al haar juwelen met een zelfgemaakt composiet. Daar kruipt veel tijd in. “Soms duurt het zelfs een week voor ik één kleur gegoten heb. En dan mag het nog niet mislukken”, lacht Lien. “Van elke kleurencombinatie die ik samenstel, giet ik een staaltje. Maar het begint allemaal met het aanmaken van een tiental kleuren waarmee ik wil experimenteren. Met die tien creëer ik telkens andere combinaties, een stuk of vijftig per keer. Per jaar maak ik ongeveer driehonderd staaltjes aan. Ongeveer de helft daarvan selecteer ik en groepeer ik per tint. En daaruit kies ik uiteindelijk vijf tot tien kleuren die ik ook echt gebruik in de nieuwe collectie.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio