© BELGA

De Lijn werft versneld 400 chauffeurs aan in Antwerpen

De Lijn is voor 2017 op zoek naar 600 bus- en trambestuurders en technisch personeel voor heel Vlaanderen, van wie 400 voor Antwerpen. Het idee van De Lijn Antwerpen om trams aan een lagere frequentie te laten rijden is afgewezen.

sacha van wiele

De Lijn Antwerpen kampt met een groot personeelstekort, een gevolg van zieken en loopbaanonderbrekingen. Bovendien is er een te verwachten uitstroom van 303 personeelsleden in 2017. Omdat door de afwezigheid van buschauffeurs en trambestuurders geregeld een rit wegviel, zocht De Lijn Antwerpen naar een oplossing. Het idee was om trams op de bovengrondse lijnen aan een lagere frequentie te laten rijden. Dit voorstel werd besproken op een vergadering tussen de Antwerpse directie en de vakbonden op 16 november.

Alleen verwees de nationale directie van De Lijn die interne nota naar de prullenmand. “Het aanbod verkleinen en de reiziger op die manier de dupe laten worden van interne problemen is nooit een goed idee”, zegt Astrid Hulhoven, woordvoerster van De Lijn. “Wat we wel gaan doen, is versneld mensen aanwerven. We gaan nog meer campagne voeren en ook actief contact opnemen met bijvoorbeeld mensen die aan de slag waren bij een bedrijf dat de deuren heeft moeten sluiten, zodat ze zo snel mogelijk bij ons in dienst kunnen treden.”

Knelpuntberoep

Voor 2017 zoekt De Lijn 600 mensen voor heel Vlaanderen, van wie 400 voor Antwerpen. “Dat is niet evident, want chauffeur is een knelpuntberoep waarvoor we veel concurrentie hebben van de privémarkt en andere vervoermaatschappijen”, zegt Hulhoven. “Het is bovendien een zwaar, vaak onderschat beroep, zeker in een stedelijke omgeving als Antwerpen.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio