© BELGA

Denen willen naar tweede ronde

Kopenhagen-coach verwacht geen gedemotiveerd Club Brugge: “Situatie geen voordeel voor ons”

In tegenstelling tot voor Club Brugge staat er voor FC Kopenhagen woensdagavond nog wel iets op het spel op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Champions League. De Denen kunnen mits winst in Brugge en puntenverlies van Porto thuis tegen Leicester nog doorstoten naar de tweede ronde.

“We hebben geproefd van de Champions League en willen verdergaan in deze competitie”, opende de Noorse Kopenhagen-coach Stale Solbakken voor de laatste training van zijn team in het Jan Breydelstadion. “Als dat niet lukt is er nog het vangnet van de Europa League, maar ik hoop door te gaan in de Champions League. Bij zo’n elitegroepje zitten, is voor een club als Kopenhagen een fantastische prestatie. Ik heb vernomen dat Club Brugge enkele spelers laat rusten, maar ik geloof er niet in dat dat een voordeel voor ons is. Hun nieuwe spelers zullen hun kans willen gaan en willen tonen dat ze in de basiself horen. Ik verwacht een heel gemotiveerd Club Brugge dat thuis toch iets wil laten zien naar zijn fans toe.”

Behalve zelf winnen, moet Kopenhagen ook hopen dat Porto thuis niet wint van groepswinnaar Leicester. “We zullen tijdens de wedstrijd op de hoogte blijven van het scoreverloop in Porto”, vervolgde Solbakken. “Maar we moeten ons in eerste instantie concentreren op onze eigen wedstrijd. Van bij eerste het fluitsignaal moeten we vol gaan voor die overwinning. Dat wil niet zeggen dat we heel offensief gaan spelen. Club Brugge zou dat anders zeker uitbuiten. Heel effectief zijn is de boodschap. We moeten de kansen die we krijgen afwerken.”

© BELGA

“Club Brugge zal eer hoog willen houden”

Verdediger Mathias Jörgensen trad zijn trainer bij. “Het komt er voor ons op aan om niet te veel met de wedstrijd tussen Porto en Leicester bezig te zijn. Wij moeten zelf eerst winnen. Als we dat doen, mogen we tevreden terugblikken op onze Europese campagne. De kans bestaat dat we dan alsnog zijn uitgeschakeld in de Champions League, maar dan kunnen we met opgeheven hoofd aan de slag in de Europa League, wat ook een mooie competitie is.”

© BELGA

Ook Jörgensen verwacht een gemotiveerd Club Brugge aan de aftrap. “Zowel Leicester, dat al geplaatst is, als Club Brugge, dat al uitgeschakeld is, hebben niets meer te winnen of te verliezen. Maar ik verwacht dat Club Brugge er toch alles aan zal doen om haar eer hoog te houden. We hoeven hier geen geschenken te verwachten.”

© BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio