Zes laureaten op Venuez Awards komen uit de stad

Antwerpen scoort in gastvrijheid

Print

Culinair talent van het jaar, Dimitri Proost. Foto: JVDP

Antwerpen / Knokke -

De Antwerpse horeca doet het uitstekend. Op de Venuez Hospitality Awards haalden Antwerpse ondernemers zes van de veertien prijzen binnen en de hoofdprijs van ondernemer van het jaar.

John Verept, mede-eigenaar van restaurant RAS op het Zuiderterras, werd samen met zijn zakenpartner Kristof Krekels gekroond tot ‘Entrepreneur van het jaar’. De jury prees hen voor de gedurfde renovatie van het Zuiderterras tot het nieuwe concept Ras, waar elke gast vrij zicht heeft op de Schelde. Ook hun gedrevenheid - ze baten nog Grand Café deSingel, Dijk 34 in Lier, Grand Café Lamot in Mechelen en Tasso en Victor Bozart in Brussel uit - werd gewaardeerd.

Dimitri Proost van Dim Dining in de Leeuwenstraat greep de hoofdprijs in de nieuwe categorie Culinary Talent.

Didier Van den Broeck van Dogma in de Wijngaardstraat werd gekroond tot Best Bartender en zijn collega’s Ben Belmans en Dieter Van Roy hebben met Bar Bijou de Beste Cocktailbar.

Jurgen Lijcops haalde het Beste Barconcept binnen voor de nieuwe Bar Burbure in de De Burburestraat, schuin tegenover zijn sterrenrestaurant The Glorious op het Zuid. En met Butchers Coffee in de Kasteelstraat hebben Dave Haesen en Paolo Guffens het Beste Koffie Concept ontwikkeld.

Organisator Vincent Degroote sloot af met een pluim aan de stad. “Antwerpen is gewoon de meest gastvrije stad. Dat ze zo goed scoort, wil zeggen dat eten en drinken is ingebakken in de stad.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio